17.03.2010. Подршка манифестацији ДЕЛИС

 

У Уметничкој галерији “Стара капетанија“у  Земуну, у четвртак, 18.марта у 13 часова, свечано је отворена  16. по реду изложба Дечјег ликовног стваралаштва (ДЕЛИС). Изложено је стотинак радова основаца из 13 школа са територије општине Земун.

 

На иницијативу наставника ликовне културе Милана Игњатовића, већ 16 година се организује такмичење у ликовном стваралаштву ученика основних школа из Земуна. Ове године стручни жири чинили су наши реномирани академски сликари Јагода Живадиновић, Жељко Тоншић и историчар уметности Вера Виторовић. Изложба одабраних радова традиционално се организује уз доделу награда у галерији „Стара капетанија“.

 

Организатору су се својим доприносом и доделом награда придружили: Удружење "Контрапункт", издавачка кућа "Траг", Фонд  "Добар глас" , Сликарски атеље "Тоншић" и Фонд  „Принцеза Оливера“. Наш Фонд доделио је  је две награде:

-Борјани Зарић, ученици VIII/1 ОШ “Бранко Радичевић“ из Батајнице, за рад који темом и техником спаја традиционалмо и модерно, што је у складу са мисијом Фонда и

-Основној школи “Лазар Саватић“  из Земуна за допринос такмичењу ДЕЛИС великим бројем квалитетних радова различитх тема и техника, што је у складу са напорима Фонда да подстиче стваралаштво младих.                  

 

       

 

ДЕЛИС је и овог пролећа учинио све да скрене пажњу јавности на талентоване будуће уметнике, као једна од најпосећенијих изложби галерије „Стара капетанија“.